Over ons

Onze passie
delen we graag

Zeer comfortabele leefomstandigheden creëren. Het kan met houtskeletbouw. Duurzaamheid en energiezuinigheid, maken het een zeer interessante vorm van bouwen. Het is de verfijnde manier van werken in de buitenlucht die Heimo deed lonken naar de toch nog vaak ruwe bouw.

Heimo is specialist in duurzame
houtskeletbouw

Heimo is ontstaan uit de Finse benaming van stam. Sterk, degelijk en van hout. Het zijn voornamelijk Finse ecologische producten waar we mee werken, omdat dat de beste zijn in zijn soort en we enkel het beste willen opleveren. Heimo is perfectionistisch, gedreven en gepassioneerd door houtskeletbouw. Meer dan 20 jaar ervaring zorgt ervoor dat we onze weg kennen in deze energiezuinige manier van bouwen. We houden alle touwtjes strak in eigen handen. Zowel in het maken en beheren van de planning als het opbouwen en onderhouden van de werf. Houtskeletbouw is duurzaam, sterk en verfijnd. Klaar voor de toekomst. 

Voordelen

Voordelen van houtskeletbouw

Duurzame basis

Het bouwen van de basis van uw huis moet in één keer goed. Die ‘schil’ is belangrijk. Met de nodige kennis en ervaring is houtskeletbouw een goede manier om perfect luchtdicht en goed geïsoleerd te bouwen. Daardoor is er weinig tot soms geen energieverbruik en zijn de kosten dus ook altijd laag. U creëert hiermee een woning die voldoet aan alle bouwfysische voorwaarden om ook in de toekomst comfortabel te wonen.

Kwaliteit

We werken met kwalitatieve ecologische producten. Niet alleen het FSC-hout, maar bijvoorbeeld ook het isolatiemateriaal. Doordat we exact weten hoe we deze producten moeten gebruiken en plaatsen, kan een kwalitatief product ook écht zijn werk doen. Simpelweg moet een goed product ook goed gebruikt worden, want alleen zo kunnen we de kwaliteit waarborgen.

Akoestische voordelen

Op voorhand is het moeilijk een voorstelling te maken van het wooncomfort van houtskeletbouw. Het is een aangename woonervaring met een goed binnenklimaat. Niet alleen de comfortabele temperatuur en luchtkwaliteit, maar ook de kalme akoestiek. Het is rustig, neutraal en stil.

Bijna CO2-neutraal

Iedere woning wordt onderworpen aan een blowerdoortest, om de luchtdichtheid te testen. Hoe minder verlies, hoe beter het resultaat. Houtskeletbouw is heel goed luchtdicht te maken. Goede resultaten bij een blowerdoortest komt de isolatie ten goede, waardoor minder energie nodig is voor koelen of verwarmen. Sterker nog: in sommige gevallen wekt de woning meer energie op dan het verbruikt. 

Sneller opleveren

Houtskeletbouw is een droge manier van werken. Er wordt weinig water gebruikt tijdens de bouw, waardoor er geen droog- en wachttijd ingecalculeerd hoeft te worden. Met een goed bouwteam en een strakke planning is een woning binnen 5 maanden woonklaar op te leveren.

Werkwijze

Onze multidisciplinaire
aanpak

Houtskeletbouw is klaar voor de toekomst, maar er is meer nodig om uw woning tot een comfortabel thuis te maken. We werken samen met betrouwbare partners die stuk voor stuk hun bijdrage doen aan uw duurzame project. Snel, kwalitatief en bijna CO2-neutraal.

Meer over onze werkwijze
Heimo

Vrijblijvend uw wensen en behoeften bespreken? Leuk om kennis te maken!

Afspraak maken